Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g450g279kcal14.9g35.6g8.1g2.3g
Kaurahiutaleita(lidl)120g420kcal16.8g67.2g8.3g12g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g210g88kcal20.6g0.8g0.2g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g3g11kcal0g2.8g0g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6g19kcal0.7g3.6g0.4g1.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6g22kcal0.2g4.8g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1890g1678kcal106.4g229.6g34.4g32g
Valittu annoskoko945g839kcal53.2g114.8g17.2g16g
Annoskoko puolitettuna473g420kcal26.6g57.4g8.6g8g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601