PAPRIKARISOTTO

Hienonna sipuli ja kuutioi paprikat pieniksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota riisi ja sipuli- ja valkosipulisilppu.

Lisää paprikapalat.

Lisää viinietikka, kiehuva vesi ja kasvisliemikuutiot.

Anna risoton poreilla 10-15 minuuttia.

Sekoita välillä.

Tarkista riisin kypsyys maistamalla.

Lisää kevytkerma ja anna seoksen kiehua vielä hetki.

Risotto on parhaimmillaan puuromaisena löysänä.

Lisää juustoraaste ja mausta ruoka limepippurirouheella ja tarvittaessa ripauksella suolaa/ lorauksella soijaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Kinkki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 600g176kcal5.6g27g2.4g11.4g
Paprika keltainen 600g181kcal5.6g30.6g1.2g12g
Sipuli 400g121kcal5g19.2g0.8g6.8g
Valkosipuli 120g130kcal9.5g19.6g0.7g2.5g
Oliiviöljy 120g1061kcal0g0g120g0g
Riisi puuroutuva 1000g3424kcal60.6g756g7g23g
Vesi2400g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma 4% (Rainbow), annos 200g800g480kcal7.2g41.6g32g2.4g
Kasvisliemikuutio 80g244kcal7.6g10.8g18.8g1.3g
Parmesan, parmigiano reggiano (Parmareggio), annos 50g120g472kcal38.4g0g34.8g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g80g81kcal0g16.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12640g12738kcal279g1843.2g435.4g118.8g
Valittu annoskoko6320g6369kcal139.5g921.6g217.7g59.4g
Annoskoko puolitettuna3160g3185kcal69.8g460.8g108.9g29.7g
Arvot/100g100g101kcal2.2g14.6g3.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=358816