PAPRIKARISOTTO

Hienonna sipuli ja kuutioi paprikat pieniksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota riisi ja sipuli- ja valkosipulisilppu.

Lisää paprikapalat.

Lisää viinietikka, kiehuva vesi ja kasvisliemikuutiot.

Anna risoton poreilla 10-15 minuuttia.

Sekoita välillä.

Tarkista riisin kypsyys maistamalla.

Lisää kevytkerma ja anna seoksen kiehua vielä hetki.

Risotto on parhaimmillaan puuromaisena löysänä.

Lisää juustoraaste ja mausta ruoka limepippurirouheella ja tarvittaessa ripauksella suolaa/ lorauksella soijaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Kinkki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 75g22kcal0.7g3.4g0.3g1.4g
Paprika keltainen 75g23kcal0.7g3.8g0.1g1.5g
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Oliiviöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Riisi puuroutuva 125g428kcal7.6g94.5g0.9g2.9g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma 4% (Rainbow), annos 200g100g60kcal0.9g5.2g4g0.3g
Kasvisliemikuutio 10g31kcal0.9g1.3g2.3g0.2g
Parmesan, parmigiano reggiano (Parmareggio), annos 50g15g59kcal4.8g0g4.3g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g10g10kcal0g2.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1580g1592kcal34.8g230.2g54.2g14.8g
Valittu annoskoko790g796kcal17.4g115.1g27.1g7.4g
Annoskoko puolitettuna395g398kcal8.7g57.6g13.6g3.7g
Arvot/100g100g101kcal2.2g14.6g3.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=358816