Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali444g94kcal5.3g15.1g0.9g9.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g444g124kcal2.7g26.4g0.9g11.1g
Sipuli (kuorittu)177g48kcal2.3g8.5g0.4g3g
Valkosipuli 11g12kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Inkivääri, tuore, silputtu7.1g5.7kcal0.1g1.3g0.1g0.1g
Suola, annos 3g8.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g5.3g12kcal0.6g2g0.2g0g
Vesi710g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g18g156kcal0g0g17.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3648g902kcal23.6g110g40.6g47.4g
Valittu annoskoko1824g451kcal11.8g55g20.3g23.7g
Annoskoko puolitettuna912g226kcal5.9g27.5g10.2g11.9g
Arvot/100g100g25kcal0.6g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=360174