Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali55g12kcal0.7g1.9g0.1g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g55g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Sipuli (kuorittu)22g6kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.9g0.7kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.7g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Vesi89g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana456g113kcal3g14g4.8g6g
Valittu annoskoko228g56kcal1.5g7g2.4g3g
Annoskoko puolitettuna114g28kcal0.8g3.5g1.2g1.5g
Arvot/100g100g25kcal0.7g3.1g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=360174