Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali555g117kcal6.7g18.9g1.1g11.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g555g155kcal3.3g33g1.1g13.9g
Sipuli (kuorittu)222g60kcal2.9g10.6g0.4g3.8g
Valkosipuli 13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Inkivääri, tuore, silputtu8.9g7.1kcal0.2g1.6g0.1g0.2g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g6.7g15kcal0.7g2.5g0.2g0g
Vesi887g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g22g195kcal0g0g22.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4560g1128kcal29.8g137.6g50.4g59.6g
Valittu annoskoko2280g564kcal14.9g68.8g25.2g29.8g
Annoskoko puolitettuna1140g282kcal7.5g34.4g12.6g14.9g
Arvot/100g100g25kcal0.7g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=360174