Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali222g47kcal2.7g7.5g0.4g4.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g222g62kcal1.3g13.2g0.4g5.5g
Sipuli (kuorittu)89g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipuli 5.3g5.8kcal0.4g0.9g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu3.5g2.8kcal0.1g0.6g0g0.1g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g2.7g6.1kcal0.3g1g0.1g0g
Vesi355g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g8.9g78kcal0g0g8.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1824g451kcal12g55g20g23.8g
Valittu annoskoko912g226kcal6g27.5g10g11.9g
Annoskoko puolitettuna456g113kcal3g13.8g5g6g
Arvot/100g100g25kcal0.7g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=360174