Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 400g521kcal84.6g0g20g0g
Vesi801g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g48g14kcal0.3g2.9g0.1g1.2g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g22g20kcal0.7g0.8g1.6g0.2g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Voi 5.6g41kcal0.1g0g4.6g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 132g56kcal0.5g5.4g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g4g9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2912g1343kcal173.4g22g52.8g4.2g
Valittu annoskoko1456g672kcal86.7g11g26.4g2.1g
Annoskoko puolitettuna728g336kcal43.4g5.5g13.2g1.1g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291