Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 501g651kcal105.8g0g25g0g
Vesi1001g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g60g17kcal0.4g3.6g0.1g1.5g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g28g25kcal0.8g1g2g0.2g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Voi 7g51kcal0.1g0g5.7g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 165g70kcal0.6g6.8g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g5g12kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3640g1679kcal216.8g27.6g65.8g5.2g
Valittu annoskoko1820g839kcal108.4g13.8g32.9g2.6g
Annoskoko puolitettuna910g420kcal54.2g6.9g16.5g1.3g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291