Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 601g781kcal126.9g0g30g0g
Vesi1201g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g72g20kcal0.4g4.3g0.1g1.8g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g34g30kcal1g1.2g2.4g0.2g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Voi 8.4g61kcal0.1g0g6.8g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 198g84kcal0.8g8.1g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g6g14kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4368g2014kcal260g33g78.8g6g
Valittu annoskoko2184g1007kcal130g16.5g39.4g3g
Annoskoko puolitettuna1092g504kcal65g8.3g19.7g1.5g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291