Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 801g1042kcal169.2g0g40g0g
Vesi1602g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g96g27kcal0.6g5.7g0.2g2.4g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g45g40kcal1.3g1.6g3.1g0.3g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Voi 11g81kcal0.1g0g9.1g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 264g113kcal1g10.8g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g8g18kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5824g2686kcal346.4g43.8g105.2g8.2g
Valittu annoskoko2912g1343kcal173.2g21.9g52.6g4.1g
Annoskoko puolitettuna1456g671kcal86.6g11g26.3g2.1g
Arvot/100g100g46kcal5.9g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291