Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 901g1172kcal190.4g0g45g0g
Vesi1802g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g108g30kcal0.6g6.4g0.2g2.7g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g51g45kcal1.5g1.8g3.5g0.4g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Voi 13g92kcal0.2g0.1g10.3g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 297g127kcal1.1g12.2g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g9g21kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6552g3021kcal390g49.6g118.4g9.2g
Valittu annoskoko3276g1511kcal195g24.8g59.2g4.6g
Annoskoko puolitettuna1638g755kcal97.5g12.4g29.6g2.3g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291