Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 100g130kcal21.2g0g5g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g12g3.4kcal0.1g0.7g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g5.6g5kcal0.2g0.2g0.4g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Voi 1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 33g14kcal0.1g1.4g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g1g2.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana728g336kcal43.4g5.6g13g1g
Valittu annoskoko364g168kcal21.7g2.8g6.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna182g84kcal10.9g1.4g3.3g0.3g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291