Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 2000g2601kcal422.6g0g100g0g
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g240g67kcal1.4g14.3g0.5g6g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g112g101kcal3.4g3.9g7.8g0.8g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Voi 28g203kcal0.3g0.1g22.8g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 660g281kcal2.5g27.1g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g20g46kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14544g6707kcal865.6g110g263g20.4g
Valittu annoskoko7272g3353kcal432.8g55g131.5g10.2g
Annoskoko puolitettuna3636g1677kcal216.4g27.5g65.8g5.1g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291