Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)210g735kcal29.4g117.6g14.5g23.1g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g45g123kcal4.5g23.4g1g6.1g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 36g16kcal2.1g0.5g0.3g1.5g
Vehnäjauho, sunnuntai195g683kcal23.4g138.4g4.1g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2184g3112kcal118.8g559.8g39.8g73g
Valittu annoskoko1092g1556kcal59.4g279.9g19.9g36.5g
Annoskoko puolitettuna546g778kcal29.7g140g10g18.3g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304