Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)245g858kcal34.3g137.2g16.9g27g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g53g143kcal5.3g27.3g1.2g7.1g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 42g18kcal2.5g0.5g0.3g1.7g
Vehnäjauho, sunnuntai228g796kcal27.3g161.5g4.8g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2548g3631kcal138.8g653g46.4g85.2g
Valittu annoskoko1274g1815kcal69.4g326.5g23.2g42.6g
Annoskoko puolitettuna637g908kcal34.7g163.3g11.6g21.3g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304