Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)280g980kcal39.2g156.8g19.3g30.8g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g60g164kcal6g31.2g1.4g8.2g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 48g21kcal2.8g0.6g0.3g2g
Vehnäjauho, sunnuntai260g910kcal31.2g184.6g5.5g7.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2912g4149kcal158.4g746.4g53g97.6g
Valittu annoskoko1456g2075kcal79.2g373.2g26.5g48.8g
Annoskoko puolitettuna728g1037kcal39.6g186.6g13.3g24.4g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304