Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)35g123kcal4.9g19.6g2.4g3.9g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g7.5g21kcal0.8g3.9g0.2g1g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 6g2.6kcal0.4g0.1g0g0.2g
Vehnäjauho, sunnuntai33g114kcal3.9g23.1g0.7g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana364g519kcal20g93.4g6.6g12.2g
Valittu annoskoko182g259kcal10g46.7g3.3g6.1g
Annoskoko puolitettuna91g130kcal5g23.4g1.7g3.1g
Arvot/100g100g143kcal5.5g25.7g1.8g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304