Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)70g245kcal9.8g39.2g4.8g7.7g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g15g41kcal1.5g7.8g0.3g2g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 12g5.2kcal0.7g0.2g0.1g0.5g
Vehnäjauho, sunnuntai65g228kcal7.8g46.1g1.4g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana728g1037kcal39.6g186.6g13.2g24.2g
Valittu annoskoko364g519kcal19.8g93.3g6.6g12.1g
Annoskoko puolitettuna182g259kcal9.9g46.7g3.3g6.1g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304