Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)79g276kcal11g44.1g5.4g8.7g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g17g46kcal1.7g8.8g0.4g2.3g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 14g5.9kcal0.8g0.2g0.1g0.6g
Vehnäjauho, sunnuntai73g256kcal8.8g51.9g1.5g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana819g1167kcal44.6g210g14.8g27.6g
Valittu annoskoko410g584kcal22.3g105g7.4g13.8g
Annoskoko puolitettuna205g292kcal11.2g52.5g3.7g6.9g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304