Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)8.8g31kcal1.2g4.9g0.6g1g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g1.9g5.1kcal0.2g1g0g0.3g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 1.5g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai8.1g28kcal1g5.8g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana91g130kcal5g23.4g1.6g3.2g
Valittu annoskoko46g65kcal2.5g11.7g0.8g1.6g
Annoskoko puolitettuna23g32kcal1.3g5.9g0.4g0.8g
Arvot/100g100g142kcal5.5g25.7g1.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304