Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)140g490kcal19.6g78.4g9.7g15.4g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g30g82kcal3g15.6g0.7g4.1g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 24g10kcal1.4g0.3g0.2g1g
Vehnäjauho, sunnuntai130g455kcal15.6g92.3g2.7g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1456g2075kcal79.2g373.2g26.6g48.8g
Valittu annoskoko728g1037kcal39.6g186.6g13.3g24.4g
Annoskoko puolitettuna364g519kcal19.8g93.3g6.7g12.2g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304