Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)1400g4900kcal196g784g96.6g154g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g300g819kcal30g156g6.9g40.8g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 240g104kcal14.2g3.1g1.7g9.8g
Vehnäjauho, sunnuntai1300g4550kcal156g923g27.3g39g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14560g20747kcal792.4g3732.2g265g487.2g
Valittu annoskoko7280g10373kcal396.2g1866.1g132.5g243.6g
Annoskoko puolitettuna3640g5187kcal198.1g933.1g66.3g121.8g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304