Iranilainen linssi-jauhelihapata

Iranilainen jauhelihapata

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
1 prk herkkusieniä (tai 200 g munakoisoa/kesäkurpitsaa) kuutioituna
3 rkl öljyä
4 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
1 prk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
(2 rkl tomaattipyrettä)
1 rkl fariinisokeria (tai 2 tl hunajaa)
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 tl (tai enemmän jos haluaa tulista) curry pastaa
(puolikas valkosipulinkynsi/-lastuja)
1 rkl limemehua

Kuumenna puolet öljystä pannulla, paista sipulisilppu ja jauheliha, siirrä kattilaan.

Kuumenna loput öljyt ja paista sieniä/munakoisoa/kesäkurpitsaa, ja siirrä ne kattilaan.

Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska, (-pyre), huuhdotut linssit, fariinisokeri/hunaja, suola, mustapippuri ja kurkuma.

Keitä pataa hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia.

Lisää lopuksi joukkoon limemehu.

Tarkista maku.

Alkuperäinen: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 285 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sika-nauta jauheliha (Snellman)80g223kcal14.4g0g18.4g0g
Sipuli (kuorittu)24g6.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Herkkusieni säilötty Rainbow23g3.4kcal0.4g0.4g0g0.6g
Oliiviöljy 8.4g74kcal0g0g8.4g0g
Vesi80g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g20g65kcal4.8g9.8g0.2g2.4g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g40g10kcal0.5g1.7g0.1g0g
Hunaja juokseva (Pirkka), annos 7g2g6.4kcal0g1.6g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Kurkuma, annos 2g1g0.5kcal0g0g0g0g
Hot curry paste (Rajah), annos 20g1g1.4kcal0g0.1g0.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g3g0.7kcal0g0.3g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana570g785kcal41g30.6g54.4g6.8g
Valittu annoskoko285g393kcal20.5g15.3g27.2g3.4g
Annoskoko puolitettuna143g196kcal10.3g7.7g13.6g1.7g
Arvot/100g100g138kcal7.2g5.4g9.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365672