Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 667g159kcal12g14.5g2g15.2g
Vesi, vesijohtovesi 667g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g6.7g6.7kcal0g1.4g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl133g476kcal2.7g4g50.7g0g
Valkopippuri 1.3g3.8kcal0.1g0.6g0g0.3g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa133g400kcal30.7g0g30.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g20g146kcal0.2g0.2g16g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3256g2383kcal91.4g41.4g198.8g31g
Valittu annoskoko1628g1191kcal45.7g20.7g99.4g15.5g
Annoskoko puolitettuna814g596kcal22.9g10.4g49.7g7.8g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130