Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 833g199kcal15g18.2g2.5g19g
Vesi, vesijohtovesi 833g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g8.3g8.4kcal0g1.7g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl167g595kcal3.3g5g63.3g0g
Valkopippuri 1.7g4.7kcal0.2g0.7g0g0.4g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa167g500kcal38.3g0g38.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g25g183kcal0.2g0.2g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4070g2979kcal114g51.6g248.2g38.8g
Valittu annoskoko2035g1489kcal57g25.8g124.1g19.4g
Annoskoko puolitettuna1018g745kcal28.5g12.9g62.1g9.7g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130