Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1167g278kcal21g25.4g3.5g26.6g
Vesi, vesijohtovesi 1167g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g12g12kcal0g2.4g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl233g833kcal4.7g7g88.7g0g
Valkopippuri 2.3g6.6kcal0.2g1g0g0.6g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa233g700kcal53.7g0g53.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g35g256kcal0.3g0.3g28g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5698g4170kcal159.8g72.2g347.8g54.4g
Valittu annoskoko2849g2085kcal79.9g36.1g173.9g27.2g
Annoskoko puolitettuna1425g1043kcal40g18.1g87g13.6g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130