Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1333g318kcal24g29.1g4g30.4g
Vesi, vesijohtovesi 1333g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g13g14kcal0g2.8g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl267g952kcal5.3g8g101.3g0g
Valkopippuri 2.7g7.6kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa267g800kcal61.3g0g61.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g40g292kcal0.4g0.4g32g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6512g4766kcal182.6g82.8g397.4g62.2g
Valittu annoskoko3256g2383kcal91.3g41.4g198.7g31.1g
Annoskoko puolitettuna1628g1192kcal45.7g20.7g99.4g15.6g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130