Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1500g358kcal27g32.7g4.5g34.2g
Vesi, vesijohtovesi 1500g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g15g15kcal0g3.1g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl300g1071kcal6g9g114g0g
Valkopippuri 3g8.5kcal0.3g1.3g0.1g0.8g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa300g900kcal69g0g69g0g
Voi, 1 tl, 5 g45g329kcal0.4g0.4g36g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7326g5361kcal205.4g93g447.2g70g
Valittu annoskoko3663g2681kcal102.7g46.5g223.6g35g
Annoskoko puolitettuna1832g1340kcal51.4g23.3g111.8g17.5g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130