Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 167g40kcal3g3.6g0.5g3.8g
Vesi, vesijohtovesi 167g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g1.7g1.7kcal0g0.3g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl33g119kcal0.7g1g12.7g0g
Valkopippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa33g100kcal7.7g0g7.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g5g37kcal0g0g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana814g596kcal22.8g10g49.8g7.8g
Valittu annoskoko407g298kcal11.4g5g24.9g3.9g
Annoskoko puolitettuna204g149kcal5.7g2.5g12.5g2g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.2g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130