Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 250g60kcal4.5g5.4g0.7g5.7g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g2.5g2.5kcal0g0.5g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl50g179kcal1g1.5g19g0g
Valkopippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa50g150kcal11.5g0g11.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g7.5g55kcal0.1g0.1g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1221g893kcal34.4g15.4g74.4g11.6g
Valittu annoskoko611g447kcal17.2g7.7g37.2g5.8g
Annoskoko puolitettuna305g223kcal8.6g3.9g18.6g2.9g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130