Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 333g80kcal6g7.3g1g7.6g
Vesi, vesijohtovesi 333g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g3.3g3.4kcal0g0.7g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl67g238kcal1.3g2g25.3g0g
Valkopippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa67g200kcal15.3g0g15.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g10g73kcal0.1g0.1g8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1628g1192kcal45.6g20.8g99.2g15.6g
Valittu annoskoko814g596kcal22.8g10.4g49.6g7.8g
Annoskoko puolitettuna407g298kcal11.4g5.2g24.8g3.9g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130