Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali600g127kcal7.2g20.4g1.2g12.6g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 200g455kcal38g0g34g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g25g85kcal1.6g19.3g0.3g0g
Sipuli 28g8.3kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Oivariini, 80 normaalisuolainen5g36kcal0.1g0.1g4g0g
Kananmuna, keitetty 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Kuohukerma50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 70g211kcal0.1g51.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2025g2262kcal103.4g189.2g119.8g26.2g
Valittu annoskoko1013g1131kcal51.7g94.6g59.9g13.1g
Annoskoko puolitettuna506g566kcal25.9g47.3g30g6.6g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326