Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali635g134kcal7.6g21.6g1.3g13.3g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 212g481kcal40.2g0g36g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g26g90kcal1.7g20.4g0.3g0g
Sipuli 29g8.8kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Oivariini, 80 normaalisuolainen5.3g38kcal0.1g0.1g4.2g0g
Kananmuna, keitetty 29g42kcal3.6g0.1g3g0g
Kuohukerma53g180kcal1.1g1.6g18.5g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 74g223kcal0.1g54.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2142g2393kcal109.6g200.2g126.8g27.6g
Valittu annoskoko1071g1197kcal54.8g100.1g63.4g13.8g
Annoskoko puolitettuna536g598kcal27.4g50.1g31.7g6.9g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326