Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali705g149kcal8.5g24g1.4g14.8g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 235g535kcal44.7g0g40g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g29g100kcal1.9g22.6g0.3g0g
Sipuli 32g10kcal0.4g1.6g0.1g0.5g
Oivariini, 80 normaalisuolainen5.9g42kcal0.1g0.1g4.7g0g
Kananmuna, keitetty 32g46kcal4g0.1g3.3g0g
Kuohukerma59g200kcal1.2g1.8g20.6g0g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 82g248kcal0.1g61g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2380g2659kcal121.8g222.4g140.8g30.6g
Valittu annoskoko1190g1330kcal60.9g111.2g70.4g15.3g
Annoskoko puolitettuna595g665kcal30.5g55.6g35.2g7.7g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326