Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali141g30kcal1.7g4.8g0.3g3g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 47g107kcal8.9g0g8g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g5.9g20kcal0.4g4.5g0.1g0g
Sipuli 6.5g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen1.2g8.5kcal0g0g0.9g0g
Kananmuna, keitetty 6.5g9kcal0.8g0g0.7g0g
Kuohukerma12g40kcal0.2g0.4g4.1g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 17g50kcal0g12.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana476g532kcal24.2g44.4g28.2g6.2g
Valittu annoskoko238g266kcal12.1g22.2g14.1g3.1g
Annoskoko puolitettuna119g133kcal6.1g11.1g7.1g1.6g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326