Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2400g506kcal28.8g81.6g4.8g50.4g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 800g1820kcal152g0g136g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g100g340kcal6.5g77g1.1g0g
Sipuli 110g33kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Oivariini, 80 normaalisuolainen20g144kcal0.2g0.2g16g0g
Kananmuna, keitetty 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Kuohukerma200g680kcal4g6g70g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 280g844kcal0.3g207.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8100g9050kcal414g755.8g478.8g104.6g
Valittu annoskoko4050g4525kcal207g377.9g239.4g52.3g
Annoskoko puolitettuna2025g2263kcal103.5g189g119.7g26.2g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326