Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali353g74kcal4.2g12g0.7g7.4g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 118g267kcal22.3g0g20g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g15g50kcal1g11.3g0.2g0g
Sipuli 16g4.9kcal0.2g0.8g0g0.3g
Oivariini, 80 normaalisuolainen2.9g21kcal0g0g2.4g0g
Kananmuna, keitetty 16g23kcal2g0g1.7g0g
Kuohukerma29g100kcal0.6g0.9g10.3g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 41g124kcal0g30.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1190g1330kcal60.6g111g70.6g15.4g
Valittu annoskoko595g665kcal30.3g55.5g35.3g7.7g
Annoskoko puolitettuna298g333kcal15.2g27.8g17.7g3.9g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326