Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali494g104kcal5.9g16.8g1g10.4g
Suola, annos 3g4.1g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 165g374kcal31.3g0g28g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g21g70kcal1.3g15.8g0.2g0g
Sipuli 23g6.8kcal0.3g1.1g0g0.4g
Oivariini, 80 normaalisuolainen4.1g30kcal0g0g3.3g0g
Kananmuna, keitetty 23g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Kuohukerma41g140kcal0.8g1.2g14.4g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 58g174kcal0.1g42.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1666g1861kcal85g155.4g98.4g21.6g
Valittu annoskoko833g931kcal42.5g77.7g49.2g10.8g
Annoskoko puolitettuna417g465kcal21.3g38.9g24.6g5.4g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326