Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali564g119kcal6.8g19.2g1.1g11.8g
Suola, annos 3g4.7g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 188g428kcal35.7g0g32g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g24g80kcal1.5g18.1g0.3g0g
Sipuli 26g7.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Oivariini, 80 normaalisuolainen4.7g34kcal0g0g3.8g0g
Kananmuna, keitetty 26g37kcal3.2g0.1g2.7g0g
Kuohukerma47g160kcal0.9g1.4g16.5g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 66g198kcal0.1g48.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g2127kcal97g177.6g113g24.4g
Valittu annoskoko952g1064kcal48.5g88.8g56.5g12.2g
Annoskoko puolitettuna476g532kcal24.3g44.4g28.3g6.1g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326