Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 125g159kcal27g0g5.6g0g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.8g0.2g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g6.3g5.6kcal0.2g0.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana475g432kcal57.8g21g12.6g1.8g
Valittu annoskoko238g216kcal28.9g10.5g6.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna119g108kcal14.5g5.3g3.2g0.5g
Arvot/100g100g91kcal12.2g4.4g2.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202