Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 1400g1784kcal301.8g0g63g0g
Sipuli (kuorittu)350g95kcal4.5g16.8g0.7g5.9g
Vehnäjauho puolikarkea 140g480kcal14.3g98g1.7g4.9g
Vesi, vesijohtovesi 700g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g70g63kcal2.1g2.5g4.9g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5320g4843kcal645.4g234.6g140.6g22.6g
Valittu annoskoko2660g2421kcal322.7g117.3g70.3g11.3g
Annoskoko puolitettuna1330g1211kcal161.4g58.7g35.2g5.7g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202