Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 150g191kcal32.3g0g6.8g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g7.5g6.8kcal0.2g0.3g0.5g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana570g519kcal69g25.2g15.2g2.4g
Valittu annoskoko285g260kcal34.5g12.6g7.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna143g130kcal17.3g6.3g3.8g0.6g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202