Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 1600g2038kcal345g0g72g0g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Vehnäjauho puolikarkea 160g549kcal16.3g112g1.9g5.6g
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g80g72kcal2.4g2.8g5.6g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6080g5534kcal737.8g268g160.6g26g
Valittu annoskoko3040g2767kcal368.9g134g80.3g13g
Annoskoko puolitettuna1520g1384kcal184.5g67g40.2g6.5g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202