Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 175g223kcal37.7g0g7.9g0g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g8.8g7.9kcal0.3g0.3g0.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana665g605kcal80.8g29.4g17.6g2.8g
Valittu annoskoko333g303kcal40.4g14.7g8.8g1.4g
Annoskoko puolitettuna166g151kcal20.2g7.4g4.4g0.7g
Arvot/100g100g91kcal12.2g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202