Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 1800g2293kcal388.1g0g81g0g
Sipuli (kuorittu)450g122kcal5.8g21.6g0.9g7.6g
Vehnäjauho puolikarkea 180g618kcal18.3g126g2.2g6.3g
Vesi, vesijohtovesi 900g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g90g81kcal2.7g3.2g6.3g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6840g6226kcal829.8g301.6g180.8g29g
Valittu annoskoko3420g3113kcal414.9g150.8g90.4g14.5g
Annoskoko puolitettuna1710g1557kcal207.5g75.4g45.2g7.3g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202