Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 2000g2548kcal431.2g0g90g0g
Sipuli (kuorittu)500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Vehnäjauho puolikarkea 200g686kcal20.4g140g2.4g7g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g100g90kcal3g3.5g7g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7600g6918kcal922.2g335g200.8g32.4g
Valittu annoskoko3800g3459kcal461.1g167.5g100.4g16.2g
Annoskoko puolitettuna1900g1730kcal230.6g83.8g50.2g8.1g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202