Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 225g287kcal48.5g0g10.1g0g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g11g10kcal0.3g0.4g0.8g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana855g778kcal103.6g37.8g22.6g3.8g
Valittu annoskoko428g389kcal51.8g18.9g11.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna214g195kcal25.9g9.5g5.7g1g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202