Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 2400g3057kcal517.4g0g108g0g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Vehnäjauho puolikarkea 240g824kcal24.5g168g2.9g8.4g
Vesi, vesijohtovesi 1200g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g120g108kcal3.6g4.2g8.4g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9120g8302kcal1106.6g402g241g38.8g
Valittu annoskoko4560g4151kcal553.3g201g120.5g19.4g
Annoskoko puolitettuna2280g2076kcal276.7g100.5g60.3g9.7g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202