Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 25g32kcal5.4g0g1.1g0g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.6kcal0.3g1.8g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g1.3g1.1kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana95g86kcal11.6g4.2g2.4g0.4g
Valittu annoskoko48g43kcal5.8g2.1g1.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna24g22kcal2.9g1.1g0.6g0.1g
Arvot/100g100g91kcal12.2g4.4g2.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202